ROBIN HOOD PRODUKTIES

EXTRA

SONOR

In het ontwerp van de herontwikkeling van een kantoorpand te Amsterdam (2011-2012) is door Eilander Architects (Rotterdam) geen systeemplafond meer toegepast. Om toch een prettige akoestische beleving van de ruimtes te bereiken zijn akoestische dempers (G+H Akoestiek bv) aan het betonnen plafond gehangen.

 

Op verzoek van Eilander Architects heeft RHP – op basis van het HEAT armatuur – de verlichting geïntegreerd in de dempers. Groot voordeel: minder objecten aan het plafond wat leidt tot een rustiger beeld en minder installatiewerk.

 

Van het – gecombineerde – ontwerp is een prototype gemaakt, is de productiekostprijs bepaald en is op basis van de bestaande data van het HEAT armatuur de lichtwaarde doorgerekend resulterend in een totaalprijs voor de verlichting én demping per unit-verdieping-het hele project.

 

Naar aanleiding van de ideeën van Eilander Architects heeft RHP op eigen initiatief een tweede ontwerp gemaakt waarbij demper en verlichting nog meer zijn geïntegreerd tot één product. Ook hiervan is een prototype gemaakt en is de productiekostprijs bepaald.

<< terug naar projecten